Välkommen till

Om Restaurang Sixten Jernberg

omoss

Restaurang Sixten Jernberg och Museum i Lima som ligger alldeles intill Västerdalälven i byn Limedsforsen. I vår stora ljusa matsal kan du i lugn och ro sitta och njuta av den fina utsikten med en bit mat eller en fika. Varje dag dukar vi upp en stor lunchbuffé tillagad av färska råvaror. Vi har ett trevligt utbud av fikabröd - och för att inte glömma vår egen Sixtenbakelse. 

En självklar mötesplats där du får en smak av Västerdalarna - både i mat och lokala bakverk.


bild sixtenNu har vi landat i Lima på Restaurang Sixten Jernberg med Museum och det ska bli mycket trevligt! Vi som driver restaurangen heter Steev och Hans-Peter Schütt och vi har jobbat i resturangbranschen i 44 år. Vi kommer från Stockholm och flyttade först till Orsa där vi drev en restaurang i tre år. Efter det flyttade vi till Orsa Finnmark och där drev vi under 15 år Finnmarksbaren med stugby. Där bygde vi även upp och drev en OKQ8-bensinmack.
Sen var vi tre år på Orsa Camping och drev deras restaurang, affär och allservice. Och efter det tog vi oss ann Buffils Anna och Hotel Siljansnäs och där vi var i sju år. De senaste sju åren har vi drivit restaurang Jugen Jon på Sollerön. Nu ser vi fram emot många fina år i Limedsforsen!

Varmt välkommen till oss!
Steev och Hans-Peter Schütt

Öppettider

öppettider
Mån - Tors   10 - 18
Fredag och lördag
10 - 20
Sön                10 - 18
 
 

OBS!
Museet har samma öppettider
som restaurangen.